Nieuws

Nieuws

Jong MKB-er van het jaar!


Yes, ik ben MBK-er van het jaar 2019 - 2020 bij Jong MKB Arnhem en Nijmegen!
Super blij ben ik met deze erkenning! Commentaar van de vakjury: " Jouw verhaal komt heel erg bij ons binnen... We hebben hier een ondernemer die iets bedacht heeft dat nog nooit eerder bedacht is. Zij gaat de hulpverlener trainen en dat is zo hard nodig want die is het meest kwetsbaar, nu en voor straks”.

Gratis! Voorlichting café GGZ, gestart op 11 september

Iedereen is welkom in de bibliotheek van 20 – 21. 30 uur als je geïnteresseerd bent in psychische klachten en er graag iets over wil weten. Iedere maand geef ik uitleg over een psychische klacht en na de bijeenkomst kunnen we napraten in de foyer van de bibliotheek.
Het voorlichting café is gratis en ik zou het fijn vinden als je je van tevoren even aanmeldt, zodat ik weet hoeveel mensen er komen. Nieuwsgierig, vragen? Neem gerust contact met mij op.
Opgeven kan via mij of www.bibliotheek-wijchen.nl

Dinsdag 5 februari:
Hechtingsstoornissen
Dinsdag 19 maart:
Angststoornissen
Dinsdag 21 mei:
Narcistische persoonlijkheidsstoornis
Maandag 24 juni:
De borderline persoonlijkheidsstoornissen
Maarndag 2 september:
Van dipje tot depressie
Maandag 7 oktober: Het hoe en wat van een psychose
Woensdag 6 november: Zelfbeschadiging
Dinsdag 10 december: Verwarde personen of verward gedrag?


21 mei de Narcistische persoonlijkheidsstoornis

Charmant, welbespraakt en heel zelfstandig, zomaar wat verschijnselen van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Maar waar ligt de grens tussen 'gezond narcisme' en een stoornis? Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen, en hoe ermee om te gaan? 

24 juni de borderline persoonlijkheidsstoornissen

Ineens wisselen van stemming, zeer heftige emoties, impulsief, vastlopen in relaties, vriendschappen, werk, enz.  Een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft veel impact op de client en de omgeving, zowel bij professionals als naastbetrokkenen. Maar wat is het precies? Wat zijn de oorzaken, verschijnselen en wat wel en niet te doen? 

2 sept. van dipje tot depressie

Een dipje kennen we allemaal maar na een paar dagen kan je de draad weer oppakken, maar wanneer spreek je van een depressie?  Wat is het precies en welke soorten depressies zijn er? Wat zijn de oorzaken, verschijnselen en hoe ermee om te gaan? 

7 oktober het hoe en wat van een psychose

Meer dan 1 % van de bevolking heeft ooit een psychose gehad. Het is erg ingrijpend en vaak voor de omgeving niet te begrijpen. Wat gebeurt er in het brein met een psychose? Welke stadiums zijn er bij een psychose en hoe ermee om te gaan? 

6 november Zelfbeschadiging

Regelmatig worden mensen in het ziekenhuis behandeld aan verwondingen door zelfbeschadiging. Het roept veel angst, boosheid en onbegrip op bij de omgeving. Wat is het precies en hoe gaat het in zijn werk? Is het een wens om niet meer te leven of staat het er los van? Hoe ermee om te gaan? 

10 december Verwarde personen of verward gedrag?

We horen de term dagelijks in het nieuws en eenieder van ons vind daar iets van. Zijn deze mensen gevaarlijk, of juist niet? Waar denk je aan bij de term? Wat is er aan de hand, neemt het toe? Hoe wordt er op dit moment mee omgegaan?

Event 'Zichtbaar' op 29 maart jl. 

WerkBewust bestaat sinds 1 april jl. 10 jaar en dat heb ik met jullie gevierd!

Op 29 maart jl. heb ik het 10 jarig jubileum van mijn bedrijf WerkBewust gevierd. Een dag om nooit te vergeten. Ik ben blij dat ik zoveel mensen een mooie avond heb mogen bezorgen.

Met mijn Event 'Zichtbaar' wilde ik aandacht voor psychische kwetsbare mensen op de kaart zetten. En dat is zeker gelukt.
Je ziet het niet aan de buitenkant, als het niet goed gaat met iemand. En je kunt zoveel doen als je maar weet hoe en wat. Zowel op het werk als in de eigen omgeving.

Op de pagina Event kun je lezen hoe geslaagd het evenement Zichtbaar was!

Event zichtbaar

Ervaring deelnemer themagroep Borderline

“Ik begrijp de emotionele buien van mijn dochter veel beter en voel me niet meer zo verantwoordelijk voor haar emoties!”

M. uit Wijchen

Om goed aan te sluiten bij de cliënt heb je de moed nodig om naar jezelf te kijken.