Agenda

Agenda

GGZ-café

Iedereen is welkom in de bibliotheek van 20.00 – 21.30 uur als je geïnteresseerd bent in psychische klachten en er graag iets over wil weten. Iedere maand geef ik uitleg over een psychische klacht en na de bijeenkomst kunnen we napraten in de foyer van de bibliotheek.
Het GGZ-café is gratis en ik zou het fijn vinden als je je van tevoren even aanmeldt, zodat ik weet hoeveel mensen er komen. Nieuwsgierig, vragen? Neem gerust contact met mij op.
Opgeven kan via mij of www.bibliotheek-wijchen.nl.

Data
24 maart: wordt verzet naar het najaar
22 april
26 mei
25 juni

ggz-cafe

Meer informatie GGZ-data

24 maart: VERZET NAAR NAJAAR: Bipolaire stoornis met Carol als gast
Van overdreven vrolijk, hyperactief, en niet te stoppen tot aan somberheid, een depressie en nergens geen interesse meer in hebben. Als je stemming erg wisselt tussen die uitersten wordt dit ook wel manisch depressief of een bipolaire stoornis  genoemd. Als speciale gast vertelt Carol over haar kind met een bipolaire stoornis haar indrukwekkende verhaal, de impact op het gezin, het wel en wee van het dagelijkse leven en hoe daar als ouder mee om te gaan.   

22 april: Autisme Spectrum Stoornis met Diana Guldenaar
We kennen allemaal wel een kind of volwassene met autisme, in de klas op het werk of in je familie of vriendenkring. Maar wat is dat dan, autisme? Diana Guldenaar heeft een zoon met autisme en is daarnaast ook gecertificeerd autismecoach. Vanavond is zij mijn speciale gast. Zij vertelt de impact op het dagelijkse leven en wat er in het hoofd gebeurd bij iemand met autisme met behulp van Brain Blocks. 

26 mei: Angststoornissen
Een angststoornis veroorzaakt heftige klachten in het dagelijkse leven zonder dat er direct echt gevaar is. Er zijn veel soorten angststoornissen en het komt bij veel mensen voor. Vanavond zal Miranda de meest voorkomende angststoornissen bespreken, wat zijn de verschijnselen en welke behandelingen zijn er allemaal mogelijk en hoe ermee om te gaan?  

 

25 juni: De Narcistische persoonlijkheidsstoornis
Charmant, welbespraakt en heel zelfstandig, zomaar wat verschijnselen van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Maar waar ligt de grens tussen 'gezond narcisme' en een stoornis? Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen, en hoe ermee om te gaan?

Cursus Borderline

2 keer per jaar start de cursus ‘Mijn client heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis, en nu?

’Heb jij te maken met mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis, als professional ? Wil jij meer verdieping, inzicht en concrete handvatten? Deze basiscursus bestaat uit 3 interactieve bijeenkomsten met de volgende thema’s:
1. Wat gaat er mis in het contact?    
Het hoe en waarom van intense stemmingswisselingen en extreem gedrag, wat gebeurd er, welke positie neem je in en wat is het effect?
2. Zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag
Wat is de functie van zichzelf beschadigen, wat gaat er aan vooraf en wat wel en niet te doen bij suïcidaal gedrag?
3. Het aangeven van grenzen
Hoe kan je het beste omgaan met de heftige emoties, welke positie kan je het beste innemen en hoe geef je de verantwoordelijkheid terug?Wat deze cursus bijzonder maakt ik dat ik het samen geef met Kim, die als ervaringsdeskundige op persoonlijke wijze zal aansluiten en daarnaast gaan we actief met de drama – en groeidriehoek zodat je meer grip krijgt in het contact!  

Kosten:  €299, -. Incl. koffie, thee, lesmateriaal en certificaat.
Als je interesse hebt, geef dit dan s.v.p. aan via een mail aan miranda@werkbewust.nl. Meer informatie over nieuwe data volgt!  

Ervaring deelnemer themagroep Borderline

“Ik begrijp de emotionele buien van mijn dochter veel beter en voel me niet meer zo verantwoordelijk voor haar emoties!”

M. uit Wijchen

Om goed aan te sluiten bij de cliënt heb je de moed nodig om naar jezelf te kijken.